Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Demòcrates avala el conjunt de mesures de l’Executiu per fomentar l’habitatge de lloguer

Demòcrates per Andorra ha celebrat aquest dimarts la sisena jornada monogràfica per a militants dedicada, en aquesta ocasió, a conèixer i analitzar el conjunt de mesures que el Govern ha treballat durant els darrers mesos per tal de pal·liar la manca d’habitatges de lloguer i les conseqüències que aquesta conjuntura té sobre el mercat. Des de Demòcrates entenem que el plantejament del Govern s’ha fet des d’una perspectiva àmplia que té en compte aquells elements en els quals cal actuar per tal de revertir la situació i consolidar un entorn estable.

L’encarregat de fer-ho ha estat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, qui ha donat el detall de les accions previstes. Es tracta del conjunt de mesures acordades amb els cònsols que ja s’han començat a treballar per tal de materialitzar els canvis que permetin concretar les disposicions normatives pertinents. La tasca s’està portant a terme des de tres ministeris diferents –Interior, Ordenament Territorial i Finances- i un cop estiguin enllestides es sotmetran a consideració dels comuns per tal que, un cop validades, puguin incorporar-se en una Llei òmnibus.

Xavier Espot ha detallat cinc mesures concretes que aborden la situació actual des de diferents fronts. Per una banda, es proposa el fraccionament del pagament de la cessió econòmica de sol urbà consolidat en aquells casos en que s’hi contempli la construcció d’habitatges destinats al mercat de lloguer, també amb la possibilitat de fer extensiu als promotors aquest fraccionament al pagament de l’impost comunal sobre la construcció.

Una segona línia d’acció és la que contempla mesures al foment de la rehabilitació d’edificis, sempre i quan la finalitat sigui que aquests es destinin al mercat de lloguer. Per a Xavier Espot, en aquest punt es pot plantejar una rebaixa de les exigències normatives en els edificis de lloguer existents, d’una banda, i plantejar l’autorització obres de rehabilitació integral d’edificis que estiguin fora d’ordenació si l’objectiu és posar habitatge de lloguer al mercat, de l’altra.

En matèria impositiva, una altra de les mesures previstes és la creació d’una nova figura tributària que permeti gravar els pisos buits, a partir d’uns criteris objectius que ja s’han consensuat amb els comuns, així com l’aplicació de rebaixes sobre l’ITP i l’IGI. Finalment, Xavier Espot també ha anunciat la conveniència de crear o fer extensiva als habitatges d’ús turístic una figura impositiva equivalent o superior a l’import de l’impost sobre els rendiments arrendaticis.

La sessió s’ha tancat amb un debat posterior a l’entorn de l’abast i l’impacte que poden arribar a tenir el conjunt de mesures que s’han treballat prenent consciència de la complexitat que suposa actuar en aquest àmbit.

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×